Ketoprak

CIMG2092

Ketoprak (van Tante Maud)
Groentegerecht
4 personen
Bereidingstijd
1 uur
Benodigdheden
• 1 Tahu
• Paar takjes selderij
• Taugé 750 gram
• 1 eetlepel petis
• Knoflook (vers) naar smaak
• Ketjap Manis
• Citroensap
• Bawang goreng (gebakken uitjes)

Bereiding
De tahu in 6 plakken snijden en vervolgens in blokjes en even knapperig in olie bakken en laten uitlekken op keukenpapier.
De taugé in gezouten water blancheren (het moet wel knapperig blijven)De selderij heel fijn snijden
De saus
De knoflook fijn wrijven,wat petis,citroensap en ketjap erbij doen en dit goed mengen.
Vervolgens de schaal opmaken.
Leg de tahublokjes als eerste op de schaal,drapeer daarna de taugé over de tahu.Schenk de saus over het geheel en maak dit volgens af met de fijn gesneden selderij en als laatste de bawang goreng.
Voor al mijn recepten gelden de hoeveelheden kruiden en ketjap zijn slechts een indicatie. Omdat ik nooit met afgepaste hoeveelheden werk en ieders smaak anders is blijft dit best lastig. Pas dit toe naar eigen smaak door niet alle kruiden rücksichtslos in de pan te gooien,maar vooral blijven proeven tijdens het koken.