Sajur Lodeh (Roys Indo recepten)

Sayur lodeh

Natuurlijk de bekendste sayur uit Indonesiël_sayur lodeh

Ingrediënten: (let wel…onderstaande ingrediënten is gewoon en goed voorbeeld. Vele Indische families hebben zo hun eigen recept met hun eigen geheimpjes om het nog lekkerder te maken).

750 gr verschillende fijngesneden groenten bijv. witte kool, wortelen, boontjes, kouseband, koolrabi, peultjes, bloemkool…..
1 grote gesneden ui
2 teentjes knoflook
½ blok santen
gezouten water of bouillon
1 eetl. rietsuiker of gula djawa
100 gr petehbonen (hoeft niet, want je moet er een liefhebber van zijn. De smaak is ietsjes bitter)
zout

Bereiding:

Snijd de groenten en kook ze in het gezouten water of in de bouillon, bijna gaar.
Als u als basis bouillon gebruikt, hoeft u geen zout meer toe te voegen.
Voeg de ui, knoflook, santen, suiker en petehbonen toe. Kook het geheel, maar…. zorg ervoor dat de groenten niet te zacht worden. Moet zeer zeker knapperig blijve
n.