Saté Ajam plus marinade

Wat is er lekkerder dan een eigen gemaakt sateetje op de grill?
4 personen
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
• 750 gram in blokjes gesneden kipfilet
• 3 teentjes knoflook,geperst
• Ketjap Manis (ca 50 ml)
• Satéprikkers
• Olie (30 ml)
• Peper en zout
• keukenkwastje

Bereiding

Doe de kipfilet in een kom en voeg de knoflook,ketjap,peper en olie toe.
Hussel het geheel door elkaar en laat het een “trekken” in de koelkast.

Doe ongeveer 5 stukjes vlees op een prikker (liever minder en gaar dan teveel en niet gaar op 1 stokje). Wrijf het rooster van de bbq in met olie om “plakken” te voorkomen.

Maak een marinade van ketjap,olie en wat verse knoflook om tijdens het roosteren van de saté met een kwastje te bestrijken.
Je zult merken dat de saté dan lekker sappig van binnen blijft.

Voor al mijn recepten geldt de hoeveelheid kruiden en ketjap zijn slechts een indicatie. Omdat ik nooit met afgepaste hoeveelheden werk en ieders smaak anders is blijft dit best lastig. Pas dit toe naar je eigen smaak door niet alle kruiden rucksichtloos in de pan te gooien,maar vooral blijven proeven tijdens het koken.